4 razlogi, zakaj v otroško sobo namestiti čistilec zraka!

Dom, šola, služba in nazaj. V zaprtih prostorih preživimo veliko več časa, kot kadarkoli prej. Raziskave so pokazale, da ljudje mislimo, da smo v zaprtih prostorih približno 60 % vsega svojega časa, v resnici pa je ta številka precej višja, in sicer kar 90 %!

Dom, ki bi moral biti naša oaza dobrega počutja je vse prepogosto prostor, kjer zrak ni tako kakovosten, kot bi moral biti. Tega se nažalost zavemo šele, ko se začnemo počutiti slabo, nas mučijo glavoboli, vrtoglavica, imamo težave s koncentracijo, draženjem oči, nosa in grla, ali pa, ko se kar naenkrat začnemo ukvarjati z astmo ali celo drugimi pljučnimi obolenji. Ja, svež zrak je za mnoge samoumeven, a v resnici temu še zdaleč ni tako in tega smo se še posebej dobro zavedli v času epidemije.

Ste vedeli, da dnevno v povprečju vdihnemo okrog 15.000 litrov zraka? In če ste mislili, da je zrak zunaj onesnažen, potem boste presenečeni, ko vam razkrijemo, da je v zaprtih prostorih še petkrat bolj! Zrak v vašem domu je prvotno enake kakovosti kot zrak zunaj. Enako onesnažen, enaka vlaga … Potem pa se hitro začne slabšati. Upoštevati moramo namreč onesnaževala, ki se širijo od čistil, pohištva, plastike. Če temu dodamo še kuhanje, sušenje perila, dihanje, pa njegova kakovost hitro pade. Štiričlanska družina naprimer, samo z dihanjem vsak dan v ozračje odda približno 1.800 litrov CO2 ter 10 litrov vode.

Najbolj onesnažene so otroške sobe!

Verjamete ali ne, raziskave kažejo, da je najbolj onesnažen zrak v hiši ravno v otroški sobi! V prostoru, kjer vaši otroci preživijo največ časa, kjer se učijo, berejo knjige ali pa se igrajo. V prostoru, kjer mislimo, da so v varnem zavetju, pa v resnici niso. Čist zrak izboljša otrokovo fizično zdravje in kognitivne sposobnosti. Je osnove vsega in k sreči se ga da v čisto vsakem prostoru hitro in kakovostno dvigniti na popolnoma novo raven.

V nadaljevanju vam predstavljamo razloge, zakaj v otroško sobo namestiti čistilec zraka Blueair.

1. Preprečevanje bolezni
Onesnažen zrak ima lahko močan vpliv na mlade in njihov razvijajoč se organizem. Poveča lahko tveganje za alergije, astmo in druge bolezni. Vse to se da preventivno rešiti s čistilcem zraka, ki deluje popolnoma neslišno in nemoteče.

2. Dober spanec
Spanec je izredno pomemben in otroci imajo po nočnem počitku še večje potrebe. Za spanje potrebujejo 11-13 ur, odvisno od njihove starosti. S čistilcem zraka bo vaš otrok ves čas imel občutek, kot da diha svež gorski zrak.

3. Oslabljen imunski sistem
Novorojenčki in dojenčki imajo nepopolno razvit imunski sistem, zato so za različne bolezni še toliko bolj dovzetni. Pri njih se največkrat pojavijo okužbe dihalnih poti, s čimer so še bolj občutljivi na negativne stranke učinke onesnaženega zraka.

4. Alergije
Približno 1 od 6 otrok ima alergijo na nekaj, kar se skriva v notranjih prostorih, skoraj 40 % otrok pa alergijo na dlako hišnih ljubljenčkov. Kakovostni čistilci zraka, kot je čistilec zraka Blueair, bodo iz zraka odstranili tudi takšne nečistoče.

otroska-soba-cistilec-zraka

Švedska rešitev za vedno svež zrak v vašem domu

Na trgu najdemo ogromno različnih čistilcev zraka. Prednost čistilca zraka Blueair Blue 3210, svetovne znane švedske blagovne znamke Blueair je, da združuje visoko zmogljivost z enostavno uporabo in odličnim videzom. Uporablja tehnologijo filtriranja HEPASilent, ki iz zraka učinkovito odstrani kar 99,79 % škodljivih delcev. Zasnovan je za prostore do 17 m2, kar je kot nalašč za otroško sobo. V eni uri bo zrak škodljivih delcev očistil kar petkrat. Čistilec zraka Blueair Blue 3210 je izredno tih in tudi to je dodaten razlog, zakaj je primeren za postavitev v otroško sobo, saj ne bo motil malčkovega spanca. Odlično se poda v vsak prostor, možna pa je izbira različnih barv!

Četudi doma redno ohranjate red in čistočo in naokrog ves čas tekate s krpo, to ne bo pripomoglo k čistejšemu zraku. Zato bi moral čistilec zraka postati obvezna oprema vsakega doma. Še posebej, če živite v mestu. Odlično vam bo služil tudi, če imate kakšne hišne ljubljenčke ali pa kadite. Obvezna oprema pa bi moral postati še posebej pri tistih, ki se borite z različnimi alergijami. S čistilcem zraka v vašem domu se boste počutili pomirjeno, saj boste vedeli, da je zrak v vašem domu varen in zdrav.