Podpora

Podpora za vaše čistilce zraka Blueair

Na tej strani boste našli odgovore na vsa najpogosteje zastavljena vprašanja. Tu smo, da vam pomagamo! Spodaj izberite kategorijo, vašega čistilca zraka in poiščite odgovor, ki vas zanima, ali poglejte video.

Če se čistilec zraka ne vklopi, poskusite slednje: večina modelov Blueair ima snemljiv napajalni kabel, ki lahko zdrsne ven, ko enoto premaknete. Enoto postavite na stran in vtič potisnite nazaj v vtičnico na dnu enote. Prepričajte se, da je filter vašega čistilca zraka pravilno nameščen in da so vrata čistilca zraka zaprta. Enoto odklopite iz električne vtičnice in jo znova priklopite. – Napravo priključite v drugo električno vtičnico. Preverite napajalni kabel. Če je na kakršen koli način poškodovan, ga takoj izključite. Če želite izvedeti več o zamenjavi ali popravilu, se obrnite na lokalno ekipo Blueair. Prepričajte se, da ste izbrali stopnjo hitrosti za začetek čiščenja zraka. Če uporabljate daljinski upravljalnik, se prepričajte, da je baterija napolnjena. Če ni, zamenjajte baterijo. Če se vaš čistilec zraka še vedno ne zažene, se obrnite na prodajalca, kjer ste kupili enoto.

Prvih nekajkrat, ko uporabite čistilec zraka , tako kot pri vsaki novi napravi lahko čistilec zraka sprosti vonj po novem. Ne skrbite, ta vonj ni nevaren ali strupen! Nekaj dni neprekinjeno uporabljajte čistilec zraka in vonj naj se razprši. Za optimalno uporabo je čistilec zraka vedno vklopljen. Porabi manj energije kot nizkoenergijska žarnica. Čas za spremembo filtra? Umazan filter lahko sprosti prašni vonj. Filtri absorbirajo vonjave, na primer pri kuhanju. Da bi se temu izognili, vedno zamenjajte filter, ko je njegov čas potekel.

Prepričajte se, da ste s filtra odstranili plastični pokrov (ne velja za vse modele in filtre). Prepričajte se, da nič ne ovira dovoda in odvoda zraka. Pazite, da se okoli filtra ne zamaši noben predmet ali prah. Če obstaja, odstranite filter in čistilec očistite s sesalnikom. Če želite odstraniti filter (-e), da ugotovite, ali povzročajo hrup: izklopite čistilec zraka in ga izključite. Odstranite filter (filtre). Priključite enoto in jo vklopite. Če hrup izgine, namestite nov filter. Če hrup še vedno obstaja, se obrnite na prodajalca, kjer ste kupili čistilec zraka. Pomagali vam bodo v skladu z njihovimi garancijskimi pogoji.

Navodila za časovnik zamenjave filtra najdete v uporabniškem priročniku, ki je priložen vaši enoti. Vsi uporabniški priročniki so na voljo na spletu v razdelku za podporo strankam.

Ponastavitev filtra za priključene serije Classic (serije Classic 200/400/500/600)

Po 6 mesecih neprekinjene uporabe indikator zamenjave filtra zasveti oranžno in aplikacija Blueair Friend vas bo obvestila, da je čas za zamenjavo filtra.

 

Če želite ponastaviti časovnik filtra Classic, vklopite enoto in pritisnite in 10 sekund držite gumb za zamenjavo filtra, dokler lučka ne izgine.

 

Ponastavitev filtra za serijo BLUE (modra 121, 211, 211+, 411 itd.)

Vklopite enoto in pritisnite in 10 sekund držite glavni gumb, dokler lučka ne izgine.

 

Ponastavitev filtra za Sense, Sense +, Pro

Ko se na prikazovalniku prikaže rdeč krog, je čas za zamenjavo filtra. Če želite ponastaviti časovnik filtra, vklopite enoto in držite prst na rdečem krogu, dokler ne izgine.

Če je vaš čistilec zraka povezan z wi-fi, lahko v aplikaciji nadzorujete svetlobo na svoji napravi. Za več informacij glejte uporabniški priročnik v našem razdelku za podporo strankam.

Če želite izklopiti funkcijo Wi-Fi, hkrati pritiskajte gumba Wi-Fi in filter za več kot tri sekunde. Če želite znova vklopiti funkcijo Wi-Fi, za več kot tri sekunde pritisnite samo gumb Wi-Fi.

Najpogostejša razlaga je, da je vaš čistilec zraka povezana z drugim računom. Napravo je mogoče hkrati povezati samo z enim računom, zato vam priporočamo, da imate samo en račun na gospodinjstvo.
Drug razlog je lahko, da je bila naprava premaknjena na drugo mesto z drugim omrežjem Wi-Fi.
Če želite znova povezati svojo napravo, odprite aplikacijo, izberite »+« v zgornjem kotu in sledite navodilom na zaslonu.

Če je vaš čistilec zraka povezan z wi-fi, lahko v aplikaciji nadzorujete svetlobo na svoji napravi. Za več informacij glejte uporabniški priročnik v našem razdelku za podporo strankam.

Navodila za časovnik za zamenjavo filtra najdete v uporabniškem priročniku, ki je priložen vaši enoti. Vsi uporabniški priročniki so na voljo na spletu v razdelku za podporo strankam.
Ponastavitev filtra za Pro
Ko se na prikazovalniku prikaže rdeč krog, je čas za zamenjavo filtra. Če želite ponastaviti časovnik filtra, vklopite enoto in držite prst na rdečem krogu, dokler ne izgine.

Če uporabljate čistilec zraka s senzorji, imate možnost, da čistilec v aplikaciji ali neposredno na enoti nastavite v samodejni način, da samodejno sproži hitrost pretoka zraka glede na stopnjo onesnaženosti.

Če vaš čistilec zraka samodejno deluje z najvišjo hitrostjo, to pomeni, da se je koncentracija HOS in / ali delcev v prostoru povečala in zahteva hitrejše čiščenje zraka. Prek aplikacije lahko izberete, ali želite, da se samodejni način sproži glede ravni delcev ali ravni delcev in plinov (tapnite podrobnosti o informacijah (‘i’)).
Vaš čistilec zraka mora postopoma zniževati hitrost pretoka zraka, takoj ko je zrak v sobi spet čist.
Kaj pomeni, če čistilec zraka še naprej deluje z visoko hitrostjo?
Največkrat to pomeni, da se na filtru ali na senzorjih zamaši nekaj prahu. Tukaj lahko storite naslednje:
Prepričajte se, da ste filter zamenjali v zadnjih 6 mesecih.
Prepričajte se, da so nastavitve samodejnega načina v aplikaciji prilagojene vaši vrsti filtra (če uporabljate filter za delce, mora biti sprožilec samodejnega načina v aplikaciji nastavljen na »Delci«. Če uporabljate ogljikov filter, sprožilec samodejnega načina mora biti nastavljen na “Delci” in “Plini”).
Prepričajte se, da noben prah ali predmeti ne ovirajo vstopnih in izstopnih mrež čistilca zraka. Sesalnik zraka očistite od zunaj. Ne pozabite posesati tam, kjer so senzorji. Senzorja sta dva krožna polja lukenj na strani ali na dnu enote.
Odprite okno in prezračite prostor. Če visoka raven HOS (plinov) povzročajo polno hitrost, se lahko prostor napolni s plinom, ki ga čistilec zraka ne more odstraniti (senzorji tVOC lahko zaznajo na tisoče različnih plinov, vključno z neškodljivimi).
Če sta aktivirana samodejni način in zaklepanje za otroke, ju izključite iz aplikacije. Poskusite spremeniti hitrost ventilatorja iz aplikacije ali ročno.
Senzorja sta dva krožna polja lukenj na strani LED zaslona, ​​eden bo razporejen kot cvet; drugi pa krog.
Če potrebujete kakršno koli pomoč, se obrnite neposredno na kraj, kjer ste kupili enoto, ali neposredno na Blueair.

1. Prijavite se v aplikacijo Blueair Friend in na seznamu naprav tapnite čistilec zraka.
2. Izberite simbol za povezovanje.
3. Izberite monitor Aware, ki ga želite povezati s svojim čistilcem zraka:
Če ste v svoj račun že dodali monitor kakovosti zraka Blueair Aware, izberite Aware s seznama razpoložljivih naprav.
Če programa Aware še niste dodali v svoj račun, izberite Dodaj Blueair Aware in sledite korakom v aplikaciji. Ko dodate Aware, izberite Aware na seznamu razpoložljivih naprav.
4. Pojavno okno v aplikaciji vas vpraša, ali želite samodejno aktivirati samodejni način. Samodejni način lahko sprejmete in omogočite takoj ali kadar koli na zaslonu za nadzor ventilatorja: Hitrost ventilatorja 0 -> 1 -> 2 -> 3 -> samodejni način.
Samodejni način sproži raven delcev (PM) in / ali plinov (tVOC). Možnosti sprožilca so odvisne od vrste filtra:
Filter delcev: samodejni način se sproži samo iz vrednosti delcev. Filter SmokeStop ™ (kombinirani filter z ogljem): samodejni način lahko sprožite iz vrednosti delcev ali vrednosti delcev in plinov.
Sprožilce samodejnega načina nastavite na zaslonu z informacijami o napravi v aplikaciji Blueair Friend.