Zakaj Blueair?

Boljša zmogljivost in delovanje

Naši čistilci zmorejo več kot kateri koli na trgu zaradi svoje edinstvene HEPA Silent TM tehnologije in edinstveno obliko.

Edinstvena tehnologija za superiorne rezultate

Medtem ko ostali čistilci zraka na trgu samo potiskajo umazan zrak preko filtra, naša tehnologija HEPASilent™ omogoča kombinacijo dveh različnih filtracijskih tehnologij. Rezultat je čistejši zrak v zelo kratkem času, z mišje tihim delovanjem in porabo manj električne energije kot navadna žarnica.

Elektrostatično napajanje in mehanična filtracija

Delci, ki se prenašajo po zraku, dobijo pozitiven električni naboj, zaradi katerega postanejo »lepljivi«, kar je razlog, da ne zdrsnejo skozi filter ampak obstanejo na njem.

Ujame celo najmanjše delce

Ta edinstvena kombinacija dveh različnih filtracijskih tehnologij učinkovito odstrani 99,97% delcev v zraku, pri tem pa ujame tudi najmanjše viruse, prah, cvetni prah, prhljaj hišnih ljubljenčkov, bakterije in dim vse do 0,1 mikrona. Aktivacija ogljika v naših filtrih pa potem odstrani, vonjave, pline in hlapne organske snovi (HOS), kot so laki in barve.

Uniči viruse in bakterije

Kakor hitro se virusi in bakterije ujamejo v filter, jih kombinacija električnega naboja in velikega pretoka zraka uniči, ob enem, pa prav tako preprečuje rast kakršnihkoli bakterij v čistilcu zraka.

Tih in energijsko učinkovit

Ker se nabiti delci hitreje zalepijo na filter, uporabimo manj goste filtre, ki za pretok zraka zahtevajo manj zračnega tlaka. To pomeni, da lahko čistilci zraka Blueair proizvedejo več čistega zraka pri nižji hitrosti ventilatorja, zaradi česar so tišji in porabijo manj električne energije.

Standardni HEPA filtri:
samo mehanska filtracija

Manj čisti zrak

Gosti HEPA filter z zelo majhno prepustnostjo zajema delce, kar pa pomeni, da skozi filtre prehaja tudi manj čistega zraka.

Več hrupa

Da bi ventilator potisnil dovolj zraka skozi HEPA filter, mora delovati z večjo hitrostjo, kar ustvarja večji hrup.

Večja poraba energije

Delovanje ventilatorja pri visoki hitrosti porablja tudi več energije.

Odstrani viruse in bakterije

Sama mehanska HEPA filtracija res da ujame viruse in bakterije, vendar se lahko zaradi nalaganja v filtru ponovno aktivirajo.

Odstrani delce do 0,3 mikrona

HEPA filtracija ujame delce do velikosti 0,3 mikrona, kot so prah, cvetni prah in dim.

Blueair HEPASilent™ tehnologija:
elektrostatična in mehanska filtracija

Bolj čisti zrak

S kombinacijo dveh filtrirnih tehnologij, filtru ni potrebno opraviti toliko dela, zato so filtri Blueair manj gosti, kar zagotavlja izjemno visoko pretočnost čistega zraka.

Manj hrupa

Manj gost material za filtriranje pomeni, da lahko ventilator čistilca zraka deluje pri nižji hitrosti, s tem pa povzroči manj hrupa, in hkrati zagotavlja izjemno velik pretok čistega zraka v prostor.

Manjša poraba energije

Delovanje ventilatorja pri nižji hitrosti porabi veliko manj energije. Zato imajo nekateri čistilci zraka Blueair certifikat ENERGY STAR in porabijo manj energije kot navadna žarnica.

Uniči viruse in bakterije

Kakor hitro se virusi in bakterije ujamejo v filter, kombinacija električnega naboja in velikega pretoka zraka uniči 99% mikrobov.

Odstrani delce do 0,1 mikrona

HEPASilent tehnologija odstrani delce do 0,1 mikrona kot so virusi, bakterije in mikro-palstika, hkrati pa odstrani tudi večje delce prahu, cvetnega prahu, dima in prhljaja hišnih ljubljenčkov.

Boljše zdravje

Čist zrak za naše družine nam zagotavlja bolj zdravo in svetlejšo prihodnost.

Najboljši čistilec zraka v svojem razredu

90% časa preživimo v notranjih prostorih, kjer je zrak do 5 krat bolj onesnažen kot na prostem. Čistilci zraka Blueair zagotavljajo najboljšo zmogljivost v svojem razredu. Zagotavljajo vam zaščito pred negativnimi učinki, ki jih lahko povzroči onesnažen zrak.

Najboljši čistilci zraka v svojem razredu

Te vrste delci lahko povzročijo težave kot so:

  • Poslabšani simptomi astme in alergije
  • Novonastala astma
  • Širjenje bolezni kot so prehladi in gripa ter drugi virusi v zraku
  • Poslabšanje simptomov pri ljudeh s srčno žilnimi boleznimi
  • Slabši razvoj pri otrocih
  • Slabša kakovost spanca
  • Slabša produktivnost